Min egna tårta

2kommentarer

 
Jag har fyllt år, i härliga höstmånaden september. Min familj börjar tröttna på mina cupcakes och sugerpast tårtor, inte för att de säger det rakt ut. Men när vi är bortbjudna och får vanliga hederliga jordgubbstårtor, då är det mycket "oj det finns ingen bättre tårta än jordgubbar och grädde" eller "vilken god tårta, jag känner verkligen de genuina smakerna".
Ja jag då bestämde jag mig för att bryta trenden. Jag ska ha blåbär eftersom det är höst och grädden, som jag i stället spritsar fint på.
Jag gjorde en egen blåbärsmousse som fyllning. Recept nedan.
Sedan lånade jag en två tyllar en stor och en blomma från min kära granne som har massa bakredskap. Sedan satte jag igång och skapade. Uppepå själva tårtan bredde jag på ett lager med vaniljsmörkräm, vilket smakade som grädde på moset. Recept nedan:
Dekorerade med choklad, rosafärgad grädde och blåbär.
Mumsig, god och väldigt omtyckt. Det blev så mycket över att jag kunde ha med den på mitt livs första föräldramöte och även där blev den omtyckt.
 
 


Blåbärsmousse:
6 gelatinblad
225–250 g blåbär
3 äggulor
1 dl florsocker
2 dl gräddfil/turkisk yoghurt
3 dl  vispgrädde
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
Mixa blåbären till en fin puré.
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt och blanda med blåbären.
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull.
Rör ner dem i äggsmeten.
Blanda ner gräddfilen.
Vispa grädden och vänd ner i smeten. Låt stå kallt i ett par timmar.

Vanilj smörkräm:
100 gram smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
cirka 1/2st äggula

Rör smör mjukt. Mikra ev. smöret lite i mikron. Tillsätt sockret, äggulan och vaniljsocker och rör till en jämn smörkräm. Låt stå i rumstemperatur.

hemmagjord tårta,

2 kommentarer

Martina

30 Sep 2012 22:06

like ;-)

Mari-Louise

28 Oct 2012 21:04

Den var supergod :)

Kommentera

Publiceras ej